ساخت مبلمان اداری و میز اداری

اگر شما هم ذهن کنجکاوی داشته باشید احتمالا هنگام خرید وسایل مختلف، به چگونگی نحوه ساخت آن ها فکر میکنید. جالب است بدانید که ساخت مبلمان اداری برخلاف آنچه در ظاهر آن ها نمایان است از پیچیدگی خیلی زیادی برخوردار نبوده و در طی چند مرحله انجام میشود. البته باید این نکته را هم در نظر داشته باشید که بسته به مدل مبلمانی که مد نظر شما است، این مراحل ممکن است دچار تغییراتی شوند. همچنین این موضوع که مبل به صورت تکی و دستی تهیه میشود یا این که در فرایند تولید انبوه ساخته میشود نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

با این وجود تصمیم گرفتیم تا برای علاقه مندان به ساخت مبلمان اداری و میز اداری مقاله ای را تهیه کنیم تا اصول کلی تولید مبلمان را به طور خلاصه در اختیار آن ها قرار دهد.

مراحل ساخت مبلمان و میز اداری

همان طور که به آن اشاره کردیم فرایند ساخت مبلمان اداری و میز اداری با توجه به این که نوع مبلمان به چه صورت است و چه موادی در تهیه آن به کار برده میشوند، از تفاوت هایی برخوردار است. با این حال در ادامه میتوانید مراحل تولید این ملزومات اداری جذاب را به طور کلی مشاهده کنید.

گام اول: طراحی

برای تولید هر وسیله ای قبل از هر چیز باید یک طرح کلی از آن وجود داشته باشد. مبلمان اداری نیز از این قاعده مستثنی نبوده و برای ساخت آن ها باید یک طرح کلی که شامل ابعاد مبل، مواد مورد استفاده در آن و سبک مبلمان است، طراحی شود. احتمالا در ذهن شما این طراحی بر روی کاغذ و توسط فردی که در هنر نقاشی با استعداد است انجام میشود. اما باید به شما بگوییم که امروزه با توجه به پیشرفت هایی که در حوزه نرم افزارها انجام شده است، میتوان این طرح را بدون داشتن استعدادی در نقاشی و داخل یک نرم افزار مناسب طراحی کرد.

به همین دلیل در این مرحله از ساخت مبلمان اداری طراحان محصول هر آن چه را که از یک مبل در نظر دارند بر روی نرم افزار پیاده سازی کرده و حتی میتوانند در قالب طرح های سه بعدی آن را به طور واضح مشاهده کنند. معمولا در این بخش هدف از طراحی مبل نیز در نظر گرفته میشود. برای مثال مبلمان اداری قرار است برای چه اهدافی تولید شوند؟ کاربرد آن برای کدام قسمت از اداره در نظر گرفته شده است؟ آیا طراحی آن با نیازهای کاربران همخوانی دارد؟ به طور کلی طراحان با توجه به پاسخ های این سوالات تلاش میکنند تا طراحی مبل را به صورت کاربر پسند انجام دهند.

گام دوم: انتخاب مواد اولیه

تمامی افرادی که خرید صندلی اداری و مبلمان اداری را انجام میدهند به این وسایل به چشم یک سرمایه گذاری بلند مدت نگاه میکنند. از این رو انتخاب مواد اولیه مبلمان از اهمیت بالایی برخوردار بوده و اگر مواد باکیفیتی برای تولید مبل ها به کار نرود، پس از مدتی استفاده دچار فرسودگی میشوند. طراحان محصول در این قسمت نیز همکاری میکنند؛ چرا که آن ها باید بدانند تا طراحی مبلمان را بر اساس چه نوع موادی انجام میدهند. معمولا این مواد اولیه شامل چوب، فلز، شیشه، پارچه و دیگر مواد مناسب و حتی در برخی از موارد به صورت ترکیبی از این مواد هستند.

گام سوم: برش و شکل دادن به مواد

این مرحله از ساخت مبلمان اداری و میز اداری با توجه به ابعادی که طراح محصول برای آن ها در نظر گرفته است، انجام میشود. برش کاری معمولا با کمک وسایلی مثل اره، مته و غیره برای شکل دادن به مواد اولیه محکمی مانند فلزات و چوب در کارگاه های مخصوص آن پیش میرود. علاوه بر استفاده از ابزارهای برقی، نیروهای انسانی نیز در این مرحله هنر خود را به زیبایی نمایش میدهند. چرا که استعداد آن ها در شکل دادن به مواد میتواند به جذابیت مبلمان اداری اضافه کند.

البته برای ساخت میز اداری باید به ابعادی که طراحان ارائه داده اند توجه خاصی شود. برای مثال در مواردی که سفارش های تکی صورت میگیرد و خریدار ابعاد را در اختیار کارگاه ها قرار میدهد، ممکن است حتی اضافه شدن یا کم شدن مقداری از ابعاد، آن مبلمان را برای هدفی که طراحی شده بود، بی فایده کند.

گام چهارم: مونتاژ

بعد از این که مرحله برش دادن تمام شد، زمان مونتاژ این قطعات فرا میرسد. مونتاژ در فرایند ساخت مبلمان اداری و میز اداری عمل بسیار مهمی به شمار میرود. چرا که در واقع برای اتصال قطعات از یراق آلات مختلفی مثل چسب، پیچ و دیگر اتصال دهنده ها استفاده میشود. تصور کنید که اگر یکی از این پیچ ها به نادرستی قرار بگیرد و به خوبی وصل نشود، چه مشکلاتی میتواند به وجود بیاید. شاید برای تان جالب باشد که بدانید به همین دلیل است که کارخانه هایی که ساخت مبلمان اداری و میز اداری را به طور انبوه انجام میدهند، معمولا بخشی از مونتاژ نهایی را به عهده شخص خریدار قرار میدهند.

گام پنجم: ظریف کاری

ظریف کاری ها بیشتر برای ساخت مبلمان اداری کلاسیک انجام میشوند. مثلا رنگ کردن، سمباده زدن، صاف کردن سطوح میز و دیگر کارهایی مثل ایجاد پوشش بر روی سطوح در این مرحله قرار میگیرند.

گام ششم: روکش مبلمان

در واقع این گام را میتوانیم به عنوان آخرین مرحله برای ساخت مبلمان اداری و میز اداری در نظر بگیریم. در این مرحله روکش های در نظر گرفته شده به مبلمان اضافه میشوند. روکش های مبلمان از جنس های مختلفی برخوردار هستند که شامل روکش های چرم، پارچه ای، پلاستیکی و غیره میشوند. هنگام انتخاب مبلمان اداری مناسب افراد حرفه ای همیشه به روکش آن توجه نشان میدهند.

برای مثال فردی که میخواهد خرید مبلمان اداری را برای قسمت انتظار دفتر خود در نظر بگیرد، میداند که معمولا روکش های چرمی پس از مدت زیادی استفاده از آن دچار پوسته پوسته شدن میشوند. از این رو سعی میکند تا روکش های پارچه ای را استفاده کند که از دوام بالاتری برخوردار است. در مقابل روکش های چرمی را برای اتاق مدیریت خود در نظر میگیرد تا وسایل لوکسی را برای خود فراهم کند.

گام هفتم: کنترل کیفیت

بعد از ساخت مبلمان، تیم کنترل کیفیت مبل های تولید شده را مورد برسی قرار میدهند تا از عدم وجود هر گونه عیب و ایرادی در آن مطمئن شوند. به این صورت مبل ها و میزهای سالم به دست مشتریان میرسند.

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید

دیدگاهتان را بنویسید