انواع سبک مبلمان اداری در گذر زمان

با گذر زمان ما شاهد تحول در همه چیز هستیم، مبلمان اداری نیز دچار این تحولات شده اند و سبک مبلمان اداری تغییر پیدا کرده است. شاید برای تان جالب باشد که بدانید اولین مبلمان اداری تنها با یک تکه چوب ساخته میشدند. همچنین در تولید اولیه آن ها کسی توقع نداشت که صندلی های اداری چرخ داشته باشند و امکان جابه جایی راحت برای آن ها فراهم باشد. به همین دلیل آن چه ما در عصر امروز در دنیای مبلمان اداری مشاهده میکنیم واقعا شگفت انگیز است.

از طرفی امنیت مبلمان اداری نیز افزایش پیدا کرده است. اولین مبلمان و صندلی های اداری امنیت بسیار کمی داشتند و متاسفانه هر لحظه خطر افتادن افراد از روی آن ها وجود داشت. از نظر راحتی نیز کمترین سطح مطلوبیت را در اختیار افراد قرار میدادند. امروزه به لطف تغییرات جذابی که در طراحی انواع مبلمان اداری اتفاق افتاده است، پیشرفت عظیمی در امنیت و راحتی مبلمان مشاهده میشود.

برای این که این موضوع را به طور واضح درک کنید، در ادامه درباره انواع سبک مبلمان اداری در گذر زمان صحبت میکنیم.

مبلمان اداری دهه ۱۸۰۰

سبک مبلمان اداری اولیه بسیار ابتدایی بود. تصور کنید که میزهای چوبی بدون هیچ گونه تزئینات جذاب و یا صندلی های بسیار ساده ای که حتی قابلیت تحرک نداشتند، در محیط های اداری چقدر آزار دهنده بودند. انتخاب رنگ های مختلف برای صندلی و مبلمان وجود نداشت و تنها باید به یک رنگ از مبلمان اکتفا میشد. روکش های مبلمان بسیار ساده بودند و خبری از روکش های چرم و دیگر انواع آن ها نبود. در واقع تنها گزینه ای که باعث شیک تر دیده شدن سبک مبلمان اداری میشد، وجود کشو در دو طرف میزهای اداری بود.

این میزهای شیک نیز در آن زمان تنها یک تکه از چوب بودند که قطعه ای برای کشو در آن ها طراحی شده بود. امروزه با وجود این که انواع مبلمان اداری به صورت استاندارد ساخته میشوند و خرید صندلی اداری ارگونومیک رواج یافته است؛ همچنان افراد نمیتوانند برای مدت طولانی بر روی آن ها بنشینند و مشغول کار شوند. حال تصور کنید که در آن زمان چگونه کارمندان بر روی این تکه های چوب مینشستند و کارهای خود را پیش میبردند. دچار شدن به انواعی از دردهای جسمانی و بی حس شدن در ناحیه کمر در آن زمان ها بسیار رایج بود.

مبلمان اداری دهه ۱۹۰۰

در دهه ۱۹۰۰ خوشبختانه اطلاعاتی در رابطه با سلامتی و ایمنی در محل کار به وجود آمد. افراد دیگر میدانستند که نباید برای مدت طولانی بر روی آن سبک مبلمان اداری سخت و غیر راحت بنشینند و به فکر سلامتی خود بودند. هر چند در آن زمان همچنان بحثی به عنوان ارگونومی مطرح نشده بود اما چگونگی قرار دادن میزها و مبلمان اداری اهمیت زیادی یافته بود. برای مثال در دهه ۱۹۰۰ به دکوراسیون و نحوه چیدمان مبلمان اداری توجه میشد.

از این رو افراد تلاش میکردند تا به نور پردازی و اثر آن بر روی مبلمان دقت کنند. بررسی های آن دهه نشان داد که این کار بهره وری کارکنان را تا حد چشمگیری افزایش داد و عملکرد آن ها بهبود یافت. با وجود این که تغییرات در این دهه بسیار جزئی بود اما تفاوت سبک مبلمان اداری با دهه پیش کاملا قابل تشخیص بود. از آن جایی که در این دهه فناوری رایانه به سرعت در حال افزایش بود و کم کم رایانه ها جای ماشین تحریر را بر روی میزها گرفتند.

این موضوع نیز یکی دیگر از دلایلی بود که باعث تغییر در سبک انواع مبلمان اداری شد. در این دهه به مرور صندلی ها و مبلمان اداری مدرن توسعه یافتند و راحتی بیشتری در اختیار کارکنان قرار گرفت. از این رو افراد میتوانستند برای مدت های طولانی در طول شب و روز با سیستم های رایانه ای خود کار کنند. بزرگ ترین تغییرات که در انواع مبلمان اداری در آن زمان رخ داد باعث پیشرفت های زیادی در ساخت آن ها شد. برای مثال متر‌یال های به کار رفته در مبلمان اداری تغییر کردند و پارتیشن های اداری کاربرد پیدا کردند. همچنین در رابطه با سلامت و ایمنی کارکنان نیز آگاهی های بیشتری به دست آمد.

مهم ترین تغییر در آن زمان ساخت کشوهای چوبی قفل دار بود که امنیت لوازم کارکنان را در حین کار تامین میکرد. با تغییر در متر‌یال استفاده از فلزات نیز در ساخت مبلمان اداری رواج پیدا کرد. با این کار هزینه تولید مبلمان اداری کاهش پیدا کرد و از طرفی باعث تسهیل در جابه جایی آن ها شد. اما متاسفانه جذابیت مبلمان فلزی به شدت کاهش پیدا کرد. با این حال در این دهه شاهد پیشرفت های بزرگی در سبک مبلمان اداری بودیم که آغاز مسیری برای ساخت مبلمان اداری مدرن در آینده بود.

مبلمان اداری در دهه ۲۰۰۰

در دهه ۲۰۰۰ بزرگ ترین چالشی که در محیط های کاری وجود داشت، حفظ سلامتی و افزایش بهره وری کارکنان بود. اهمیت ارگونومیک بودن مبلمان اداری به شدت اهمیت پیدا کرد و محیط های اداری ملزم به خرید مبلمان اداری استاندارد بودند. هر چند در ابتدای این دهه سادگی در ساخت مبلمان و صندلی ها همچنان حفظ شده بود اما نکته مهم استاندارد بودن آن ها به شمار میرفت. در این دهه تغییرات در ساختار رایانه ها به وجود آمد و آن ها کوچک تر شدند.

به مرور زمان طراحان مبلمان اداری تلاش کردند تا راحتی هر چه بیشتری را برای افراد فراهم کنند. برای مثال چرخ های متحرک به صندلی اداری اضافه شد تا جابه جایی ساده تری صورت بگیرد. انواعی از تنظیمات برای صندلی ها و مبلمان اداری در نظر گرفته شد تا افراد بتوانند هر طور که بخواهند آن را تغییر دهند. از این رو دیگر نیازی به ساخت صندلی و مبلمان ارگونومیک برای هر شخصی به طور جداگانه نبود. بلکه اکنون افراد میتوانند هر طور که میخواهند صندلی اداری را مطابق با نیازهای ساختار بدنی خود تنظیم کنند.

امروزه و در این دهه انواع مبلمان اداری و صندلی ها با هدف مشخصی ساخته شده اند تا نهایت راحتی را در اختیار افراد قرار دهند. از این رو کارمندان، مدیران، کارشناسان و غیره افراد هر کدام باید بر روی یک صندلی مشخص بنشینند. حتی برای کارهای مختلف نیز مانند جلسات، کنفرانس ها، استراحت و دیگر موارد نیز صندلی و مبلمان اداری مخصوص آن ها تهیه گردیده است.

میانگین امتیاز ۵/۵ تعداد رأی (۵ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید